1 november 2021

Regio Deal Zuid-Hollandse Delta is toegekend door Gemeente Hoeksche Waard

  • Nieuws

Eind oktober heeft de gemeente Hoeksche Waard officieel besloten dat de e-robotiller ondersteuning krijgt vanuit de Regio Deal van de Zuid-Hollandse Delta.

Hiermee stimuleren zij dat de regio kan groeien op een duurzame en innovatieve manier zodat het woon- en leefklimaat verbetert. Samen met andere gemeenten (Zuid-Hollandse Eilanden) worden de krachten gebundeld op thema’s zoals duurzaamheid, agrifood, landbouw & toerisme en onderwijs & arbeidsmarkt.

Deze toekenning stelt ons in staat om stappen te maken en de e-robotiller verder door te ontwikkelen. Daarom zijn we ontzettend blij met dit besluit van de gemeente. Hiermee geeft de overheid te kennen dat zij, net als wij, alle vertrouwen hebben in de toekomst van deze autonome veldrobot die ontstaan is in samenwerking met H-Wodka (Hoekse Waard op de Kaart).

De e-robotiller is een lichtgewicht landbouwmachine die de bodemstructuur ontziet. Zo ontstaat er meer leven in de bodem en dat is weer goed voor het gewas en de biodiversiteit. De robot rijdt zelfstandig op groene waterstof waarbij er geen CO2 uitstoot is.

Wilt u op de hoogte blijven? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief of volg ons op social media.  • Op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

    Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.