24 december 2020

e-robotiller wint tweede prijs in Best Concept Field Robot 2020

  • Nieuws

Persbericht H-Wodka

“De Robotiller van HWodKa/Reedyk BV is door de FIRA (International Forum of Agricultural Robotics) en het magazine Future Farming onderscheiden met een 2e prijs in de categorie “Best Concept Field Robot 2020”. Er deden 22 inzendingen mee, uit 11 landen en 4 continenten. Het evenement werd gehouden op 8 – 10 december in Escalquens, Zuid-Frankrijk.

De Robotiller is een lichte, autonoom opererende machine, bedoeld voor grond- en stoppelbewerking en voor onkruidbestrijding. De Robotiller is een initiatief van vooruitstrevende Hoekschewaardse akkerbouwers, verenigd in de stichting De Hoeksche Waard op de Kaart (HWodKa, www.hwodka.nl). De akkerbouwers willen laten zien dat robotisering mogelijkheden biedt om de nijpende overbelasting van de bodem door gangbare machines een halt toe te roepen. De Robotiller is een eerste stap in die richting. In samenwerking met Reedyk bv uit Klaaswaal wordt de Robotiller uitgerust met een CO2-emissievrije waterstof-brandstofcel als krachtbron. De combinatie van deze grensverleggende kenmerken was voor de vakjury een reden om de Robotiller met een 2e prijs te belonen. Het streven is dat de Robotiller medio 2021 publiekelijk zijn eerst rondjes draait op een perceel in de Hoeksche Waard.

De ontwikkeling van de Robotiller is mogelijk gemaakt met ondersteuning van de EU en de provincie Zuid-Holland in het kader van het Plattelandsontwikkelingsprogramma, POP3. Cosun Beet Company, CZAV en Nedato maken deel uit van het samenwerkingsverband van Hoekschewaardse akkerbouwers.”

Download het persbericht van H-Wodka


  • Op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

    Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.